print

Vergoeding mantelzorg

Wanneer iemand in uw familie of uw partner langdurig ziek raakt, kunt u ervoor kiezen om (een gedeelte) van de zorgtaken op u te nemen. Hierdoor kunt u uw geliefde de zorg geven die hij of zij nodig heeft, veilig thuis. Het is alleen niet altijd eenvoudig om de nieuwe verantwoordelijkheden samen met de andere dagelijkse taken uit te voeren. Mantelzorg neemt niet alleen tijd, maar ook kosten met zich mee.

Hierdoor is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de vergoedingen die u kunt verwachten voor mantelzorg. Hieronder staan een aantal punten op een rij om u te helpen in uw keuze. Bij het lezen is het belangrijk om uw persoonlijke situatie goed voor ogen te houden. Twijfelt u? Of hebt u nog specifieke vragen? Dan is het verstandig een gesprek te voeren met uw eigen zorgverzekeraar of specialist.

Vergoedingen mantelzorg

Let op: Alle vergoedingen in de tabel zijn van toepassing wanneer u naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Gaat u naar een zorgverlener waar de zorgverzekeraar andere afspraken mee gemaakt heeft, dan kan de dekking anders uitvallen.

Bovengenoemde premies kunnen afwijken van de daadwerkelijke kosten. Controleer altijd de meest recente voorwaarden en premie voordat u een zorgverzekering afsluit.