print

Vergoeding bevallen in het ziekenhuis

Het is belangrijk om u voor te bereiden op een goede afloop van uw zwangerschap. De meeste mensen kiezen ervoor om te bevallen in het ziekenhuis. Zo kunnen er problemen zijn ontstaan tijdens de zwangerschap waardoor een specialist aanwezig moet zijn tijdens de bevalling. Andere mensen hebben simpelweg de voorkeur om in het ziekenhuis te bevallen voor het geval er iets mis gaat tijdens de bevalling. Dankzij de professionele omgeving kunt u er gerust op zijn dat u veilig kunt bevallen.

Vergoedingen bevallen in het ziekenhuis

Let op: Alle vergoedingen in de tabel zijn van toepassing wanneer u naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Gaat u naar een zorgverlener waar de zorgverzekeraar andere afspraken mee gemaakt heeft, dan kan de dekking anders uitvallen.

Bovengenoemde premies kunnen afwijken van de daadwerkelijke kosten. Controleer altijd de meest recente voorwaarden en premie voordat u een zorgverzekering afsluit.

Hierdoor is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de vergoedingen die u kunt verwachten voor bevallen in het ziekenhuis. Hieronder staan een aantal punten op een rij om u te helpen in uw keuze. Bij het lezen is het belangrijk om uw persoonlijke situatie goed voor ogen te houden. Twijfelt u? Of hebt u nog specifieke vragen? Dan is het verstandig een gesprek te voeren met uw eigen zorgverzekeraar of specialist. Voor details over vergoedingen voor fysiotherapie kunt u de tabel hieronder bekijken. Zo kunt u makkelijk zien welke verzekeraar het beste bij u past: