Contact Over ons

Vergoedingen zorgverzekering

Er zijn vele medische behandelingen die niet door het basispakket van de zorgverzekering gedekt worden. Veel zorgverzekeraars bieden deze zorg vervolgens wel aan via een aanvullende zorgverzekering. Wanneer je last hebt van een bepaalde aandoening of plannen hebt om een behandeling te ondergaan, dan is het verstandig om op basis hiervan een aanvullend pakket met een goede dekking te kiezen. Je vindt hier een overzicht van veelvoorkomende behandelingen en de mogelijke dekkingen vanuit de aanvallende verzekering.

Vergoeding acnetherapie


Het chronische huidprobleem acne kan tot veel ongemak en onzekerheid leiden. Door middel van gespecialiseerde acnetherapie kan de omvang van het probleem echter verminderd worden. Zowel een arts als een huidtherapeut kunnen zorg bieden. Via een aanvullende zorgverzekering kun je een maximumbedrag per jaar aan vergoeding voor acnetherapie krijgen.

Lees meer over de vergoedingen voor acnetherapie.

Vergoeding buikwandcorrectie


Een overschot aan huid rondom de buik kan vele oorzaken hebben en is voor veel mensen een reden tot onzekerheid. Wanneer de huid ook daadwerkelijk voor gezondheidsproblemen zorgt, dan kun je vanuit de basisverzekering een vergoeding krijgen voor de buikwandcorrectie. In alle andere gevallen biedt het aanvullende pakket dekking. De meeste zorgverzekeraars bieden een maximumbedrag aan als vergoeding voor de kosten van de operatie.

Meer informatie over de vergoeding van een buikwandcorrectie.

Vergoeding camouflagetherapie


Pigmentveranderingen in je huid kunnen voor blijvende verkleuringen zorgen. Deze verkleuringen zijn niet zozeer te behandelen, maar er bestaan wel speciale camouflageproducten. Deze producten worden speciaal op de kleur van de huid afgestemd en zijn watervast en huidvriendelijk. Voor het consult bij de huidtherapeut en de camouflageproducten bieden sommige aanvullende zorgverzekering een dekking van een vast bedrag per jaar.

Op de pagina camouflagetherapie kun je meer lezen over deze aanvullende dekking.

Vergoeding flapoorcorrectie


Flaporen hebben meestal geen medische consequenties, maar kunnen vooral bij kinderen wel voor psychische problemen zorgen. Door middel van een operatie of spalktherapie kunnen de afstaande oren gecorrigeerd worden. Deze behandeling wordt nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Flapoorcorrecties worden meestal uitgevoerd bij kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar en veel zorgverzekeraars bieden dan ook alleen een vergoeding vanuit het aanvullende pakket voor deze leeftijdsgroep. De vergoeding is dan wel meestal volledig.

Kom meer te weten over de vergoeding voor flapoorcorrectie.

Vergoeding laserepilatie


Veel mensen vinden donkere haren in het gezicht ontsierend. Het verwijderen van gezichtbeharing door middel van thuismethodes is vaak tijdrovend en slechts tijdelijk. Definitieve ontharing via lasertherapie kan dan een uitkomst bieden. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die in het aanvullende pakket een budget voor laserontharing aanbieden. Vaak wordt de vergoeding alleen gegeven wanneer de epilatie door een erkende behandelaar wordt gedaan.

Lees meer informatie over vergoedingen voor laserepilatie.

Vergoeding ooglidcorrectie


Bij een chronische en aangeboren aandoening waarbij overtollig huis rondom de ogen problemen veroorzaakt, wordt een ooglidcorrectie door de basisverzekering vergoed. In andere gevallen biedt het aanvullende pakket een dekking, er moet echter nog steeds sprake zijn van medische noodzaak. Dit houdt in dat een huisarts op basis van een meting van het hangende ooglid een verwijzing moet doen. Deze vorm van ooglidcorrectie wordt door de aanvullende verzekering meestal volledig vergoed.

Op de pagina ooglidcorrectie vind je meer informatie over de voorwaarden en de vergoedingen.

Vergoeding spataderbehandeling


Spataderen kunnen pijnlijk en ontsierend zijn. Spataderproblematiek wordt door middel van een speciaal classificatiesysteem door zorgverzekeraars geclassificeerd. Wanneer je onder de zwaarste klassen valt, dan wordt de behandeling vergoed door het basispakket. De behandeling van minder zware vormen van spataderen en alternatieve geneeswijzen vallen onder de dekking van de aanvullende zorgverzekering. De meeste aanvullende pakketten bieden een maximumbedrag per jaar voor spataderbehandelingen.

Bekijk nu meer informatie over spataderbehandeling en de verschillende klassen.

Vergoeding sterilisatie


Steeds meer mensen kiezen ervoor om operatief onvruchtbaar te worden gemaakt. Vooral voor mannen is dit een eenvoudige ingreep. Het basispakket biedt geen vergoeding voor deze behandeling, maar er zijn vele aanvullende pakketten die dit wel doen. Deze vergoeding bestaat meestal uit een maximumbedrag per ingreep. Voor vrouwen ligt dit bedrag vaak hoger, omdat de ingreep complexer en daardoor duurder is.

Lees nu meer over de vergoeding voor sterilisatie voor zowel mannen als vrouwen.

Vergoeding stottertherapie


Spreken is een zeer belangrijk onderdeel van het leven en wanneer je stottert kan dit van grote invloed op je zijn. Stottertherapeuten en gespecialiseerde logopedisten kunnen door middel van therapie de problematiek aanpakken. Stottertherapie met medische indicatie bij een logopedist worden vergoed door de basisverzekering. Behandelingen bij stottertherapeuten en klinieken worden echter alleen gedekt door de aanvullende zorgverzekering.

Lees meer informatie over de verschillende mogelijkheden rondom stottertherapie.

Vergoeding voetzorg


Onder voetzorg kunnen zowel pedologische behandelingen, steunzolen en pedicure vallen. Voetzorg wordt nooit vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Of je voor deze zorg een vergoeding krijgt vanuit het aanvullende pakket hangt af van de medische reden voor de voetzorg. Over het algemeen komen alleen mensen met diabetes, reuma of bloedvatproblemen in aanmerking. Meestal bieden zorgverzekeraars een maximumbedrag per jaar dat je aan voetzorg kunt besteden.

Op de pagina voetzorg kun je meer informatie vinden over de voorwaarden en vergoedingen.  

Vergoedingen

Mis je informatie over een bepaalde veroeding? Laat het ons weten!

Copyright © 2007 - 2017 Aanvullendezorgverzekering.nl